Våre paller

Ta del i sirkulær økonomien du også – lever dine paller til oss så sørger du for at de blir gjenbrukt.

Vi tilbyr palledepot til våre kunder, når et lass er levert ut så klargjør vi neste. Vår styrke er høy service grad og vi leverer ofte innen 24 timer.

Europaller

En europall (EUR-pall eller EPAL-pall) er en standardisert lastepall som brukes som underlag ved transport og lagring. En helpall er 1200 mm lang og 800 mm bred, mens en halvpall er 800 mm lang og 600 mm bred. Høyden er 144 mm. En EUR-pall kan lastes med 4 tonn når den står stille (stabling osv) og 1,0 tonn i bruk (forflytning osv).

Sett fra langsiden har godkjente europaller et ovalt merke på høyre kloss med bokstavene «EUR» inni, og på venstre kloss navnet på et europeisk jernbaneselskap, f.eks. NSB, SJ, DB, osv.

Det polske jernbaneselskapet PKP har fått inndratt sin lisens fra Den internasjonale jernbaneunionen (UIC) til å autorisere polske EUR-paller med merket PKP (Polskie koleje panstwowe). Årsaken er en utglidning når det gjelder oppfylling av kvalitetskrav i henhold til standarden. PKP-paller produsert etter 1. mai 2004 er derfor å betrakte som forfalskninger av EUR-pallen.

Mange produsenter lager paller tilpasset egne behov med mål som avviker fra de godkjente standardmålene. Derfor finnes det paller som avviker fra standardmålene som må holdes utenfor pantesystemet.

Halvpaller

Halvpaller lages i mange forskjellige tykkelser, de er like brede (800mm) som en europall, men bare halve lengden (600mm) som en europall.

Spesialpaller

Vi fikser spesialpaller for alle våre kunder og skaffer de størrelser du måtte trenge for dine behov.

Pallekarmer

Pallekarmer finnes i mange forskjellige størrelser, vi har alltid pallekarmer til halvpall og europall på lager.

Pallekarmer er et produkt som har mange bruksområder for lagring og transport. Pallekarmer gjør så hele pallen utnyttes og lastevolumet blir størst mulig.Når man pakker ut varer kan den enkelte pallekarm (som blir satt oppå hverandre) tas bort – noe som gir bedre tilgang og lettere utpakking.

Pallekarmene er sammenleggbare, og tar liten plass når de blir lagret.

Engangspaller

Engangspallen er en billig pall som egner seg godt hvis du kun skal frakte lettere gods. Pallen har samme oppbygging som EUR-pallen, men lages av trevirke og klosser med tynnere dimensjoner.

Selge eller kjøpe paller?

Ta kontakt med oss for en hyggelig prat og handel!